STICHTING HELP ELKAAR STICHTSE VECHT

Breukelen, 22 maart 2021

Laagdrempelige en praktische hulp bieden aan inwoners in een kwetsbare situatie, dat is de doelstelling van de koepelstichting Help Elkaar Stichtse Vecht. Om dit doel te kunnen bereiken biedt het bestuur professionele hulp aan bestaande vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties kunnen zich daardoor volledig toeleggen op het bieden van de concrete hulp. Om hulpvragers en hulpbieders snel met elkaar te kunnen verbinden of hulpvragers door te kunnen verwijzen, werkt de stichting met de lokale helpdesk HiP Helpt Stichtse Vecht, die wordt ondersteund door de landelijke vereniging HiP Helpt.

Het initiatief voor de koepelstichting kwam door een gesprek van de Breukelse Bertine Oosthoek-Bogaard met Jan Kruidhof, de bevlogen oprichter van ‘Voor Elkaar Leiden’. Het startpunt in Leiden was de landelijke helpdesk van HiP Helpt en die bleek ook al ruim tien jaar in Stichtse Vecht actief te zijn en te worden ondersteund door een zevental kerken. HiP Helpt was juist op zoek naar een lokale bedding in Stichtse Vecht en de match met Bertine was snel gemaakt. Zij startte in september 2020 als vrijwillig coördinator en vond vervolgens drie enthousiaste mensen, die sinds vorige maand officieel het bestuur vormen van Stichting Help Elkaar Stichtse Vecht. Voorzitter Thérèse Rietveld-Opgenoort en secretaris Remi Bode wonen beiden in Breukelen, penningmeester Hans de Kruijff komt uit Maarssen.

Op dit moment ondersteunt Help Elkaar Stichtse Vecht als koepelstichting drie lokale vrijwilligersorganisaties met in totaal honderd vrijwilligers. Allereerst de digitale helpdesk HiP Helpt Stichtse Vecht met twee helpdeskmedewerkers en veertig hulpbieders. Hiernaast de hulpdienst Graag Gedaan, die draait met een eigen coördinator en ook zo’n veertig vrijwilligers in het bestand heeft staan. Graag Gedaan werkt analoog en sluit haar matches vooral vanuit een fysiek loket. Tenslotte neemt Stichting Help Elkaar binnenkort het bestuur van Stichting Kledingbank Stichtse Vecht over, waarvan Bertine coördinator blijft en waarbij zo’n twintig vrijwilligers actief zijn.

Dankzij de professionele ondersteuning van Stichting Help Elkaar Stichtse Vecht kunnen deze vrijwilligersorganisaties blijven draaien zonder bestuurlijke druk en via de stichting worden ze voortaan gezamenlijk vertegenwoordigd.

Voor meer informatie belt u coördinator Bertine Oosthoek op 06-28528888 of bezoekt u de websites:

www.hiphelpt.nl/stichtsevecht          www.hulpdienstgraaggedaan.nl

www.kledingbankstichtsevecht.nl     www.helpelkaarstichtsevecht.nl

admin Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.