HiP Helpt start lokale helpdesk

28 oktober 2020

Net als jij heeft iedereen wel eens hulp nodig. En juist in deze tijd van meer afstand moeten nemen van elkaar, is het nog belangrijker om er voor elkaar te zijn. 

Daarom start HipHelpt juist in deze tijd  een lokale helpdesk in Stichtse Vecht, zodat niemand alleen hoeft te staan.

Samen een wandeling maken, hulp in de tuin, of gewoon een belletje op zijn tijd. Iemand die een lamp voor je ophangt of die de boodschappen voor je doet omdat dat nu even niet kan. Gewoon hulp bij iets alledaags. 

De overheid verwacht dat mensen steeds meer zelfredzaam zijn. Maar sommige mensen krijgen dat lang niet altijd voor elkaar. Want wat als je ziek bent, in financiële nood zit of niemand in de buurt hebt om op terug te vallen?

HipHelpt Stichtse Vecht zorgt dat er dan tóch hulp komt. Er staan vrijwilligers klaar om belangeloos hun buurtgenoten te helpen die er alleen voor staan. Zij zijn gedreven door naastenliefde en geïnspireerd door het Evangelie.

En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie. 

HipHelpt… Zodat niemand alleen hoeft te staan. 

Hoe het werkt.

Dankzij de unieke HipHelpt-app komen vrijwilligers snel en eenvoudig in contact met mensen die hulp nodig hebben. Net als de app zoekt ook de helpdesk van HipHelpt Stichtse Vecht altijd naar een match in de buurt.

Zo komen vraag en aanbod bij elkaar én ontstaan er nieuwe contacten in de wijk of in de omgeving. Ook zien de vrijwilligers of er méér hulp nodig is, bijvoorbeeld omdat mensen eenzaam zijn of kampen met financiële problemen. 

Heb je hulp nodig? 

Schroom dan niet en bel 0346-700200 of meld je aan via hiphelpt.nl/stichtsevecht. Vertel ons je hulpvraag en wij zorgen dat er een vrijwilliger komt helpen.

Deze weken komen we nog dichterbij je en kun je ook onze posters door de gemeente zien hangen met daarop heel eenvoudig een QR code die je begeleid naar de website.

Of misschien zie je ons langs komen via de Sociale Media, reageer dan gerust. 

Zo willen we je graag laten weten dat we je kunnen en willen helpen. 

Je bent niet alleen.  

HipHelpt Stichtse Vecht is onderdeel van de landelijke HipHelpt vereniging. Landelijk werkt HipHelpt samen met het initiatief #Nietalleen.

Sinds 2009 werkt de landelijke helpdesk van HiP Helpt al samen met diverse kerken en maatschappelijke organisaties in Breukelen, Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Loenen, Vreeland en Nigtevecht.

admin Nieuws